Parcours

Het parcours voor de Gyas-Hunze Race 2020.

2,5 Kilometer: Zaterdag

De 2,5km loopt over een lastig parcours met veel bruggaten. Door het grote aantal bruggen en het stuk waar een inhaalverbod geldt, namelijk tussen de Oosterhavenbrug en de Trompbrug, is het van belang dat de stuurinstructie en het reglement goed wordt bestudeerd.

Bekijk de onderstaande kaart goed, hierop staan de verschillende bruggen en bijzonderheden overzichtelijk weergegeven. Er wordt door middel van een vliegende start gestart. Voor schets startsituatie zie afbeelding.

420 Meter: Zondag

De 420m sprint op zondag zal alleen worden verroeid door de klassementsnummers. Voor de start verzamelen alle ploegen zich tussen de Werkmanbrug en de Herebrug. Verder dan de Herebrug mag er niet worden opgeroeid! De 420m zal starten na de Werkmanbrug en eindigen bij het botenhuis van de Hunze. Boten worden niet opgelijnd, maar worden vastgehouden door een vlothond. De ploeg die als eerste in de loting wordt genoemd roeit aan stuurboordswal van het kanaal. Het is van belang dat beide boten hun eigen wal aanhouden.

Na het passeren van de Werkmanbrug worden beide ploegen klaargelegd op de startlijn door de aligneur. Op aangeven van de vlag van de starter die op de Werkmanbrug staat, starten de ploegen. De ploegen krijgen dezelfde tijdpuls, deze tijdpuls wordt gegeven op het moment dat de vlag van de starter omlaag is. Ploegen krijgen bij de finish hun eigen tijdpuls toegekend.
 Voor schets startsituatie zie afbeelding.

Oproeien/uitroeien

Voor het oproeien vanaf het Gyas vlot richting de start en vanaf de finish richting het vlot van Gyas, moet er op gelet worden dat sommige bruggen zeer laag zijn. Het is dus van belang dat je bij deze bruggaten goed gaat liggen en de instructies van je stuur opvolgt om ongelukken te voorkomen. De boten die oproeien hebben voorrang op de boten die terugroeien naar het Gyas vlot. Let op: de Eelderbrug mag pas gepasseerd worden nadat de laatste boot is gefinisht. Luister goed naar de instructies van de medewerkers. De boten die finishen kunnen rondmaken en terugroeien. Tevens geldt er een uiterste oproeitijd (T1), deze T1 staat op het tijdschema vermeld per heat.

Parcours Gyas-Hunze race 2017